5/31/11

Threadless

Ono što trebate znati o Threadlessu, a ne usuđujete se pitati.

1. Prilikom pristupanja siteu i prilikom predavanja radova, nikako ga ne potcijenite. Ima tako dobrih radova da bi u natječajima ilustracije ili karikature često odnosili prva mjesta.

2. Fama "Oni mene mrze", ocijenjivanje s nulama i namjerno spuštanje ocijena, teorija urote i sl. Dakle, zaboravite to, naravno da ima namjernog ocijenjivanja nulama, ali kako je MENI tako je i SVIMA drugima!

3. Čekajte dobar koncept, a kad ga dočekate odradite ga do kraja. Koncept je najvažniji u dizajnu majica!

4. Postanite dio zajednice, ocijenjujte druge dizajne, komentirajte. Kako vi volite lijepu riječ, reakciju, tako je i drugi ljudi vole. Ne, ne morate lagati, ali od 6000 dizajna mjesečno barem će vam se 50 svidjeti. Kada je dizajn već na ocijenjivanju nema ga smisla gaditi, jer će autora svakako krajnja ocijena opizdit u čelo.

5.Nema plakanja, nema pižđenja, u startu moras znati da su ti sanse za print mjesečno 1:6000 uvijek ima masu nezadovoljnih.

13 comments :

  1. meni je legendarno kako se taj threadless hvata kao virus. pred godinu, dvije da me netko pitao rekao bih: nema teorije! to jednostavno nije za mene... a nisam mogao odoljeti ;-)

    naravno, ti si glavni razlog i hvala na tome.

    i dalje me, to sam ti već petsto puta pisao, nervira što nitko ne napiše iskreno: "ovo i ovo mi se ne sviđa", nego svi pišu "5$", a klikaju jedinice, ali kako ti veliš... to je internetski bonton. mi stari konji to ne kužimo :-)

    imat ću još masu pitanja, ali da te ne gnjavim previše odjednom. npr. "flash prezentacija"? kaj bi to bilo? isplati li se?

    ReplyDelete
  2. ne, više se ne isplati jer imaš powerscore stranicu koja ne loadira flash nego onaj obavezni jpeg i onda radeči flash zapostavis jpeg a 80% njih ti ocijenjuje jpeg. ja sam odustao od flasha... ali sada trenutno rade na redizajnu, pa bumo vidli. Ja ti to odradim za 4 minute.

    ReplyDelete
  3. http://www.threadless.com/powerscore

    ovo ti je link za powerscore, cisto da vidis

    ReplyDelete
  4. aha... ja sam se dosta iznervirao radeći taj JPEG jer mi je dizajn puno bolje izgledao sam na stranici nego sa majicama kako god da sam ih ubacio.

    jebote kako je tricky taj threadless. dva doktorata ti treba samo za okolne radnje, dizajn da ni ne spominjem :-)

    ReplyDelete
  5. da, da, a i sama prezentacija je JAAAAKO bitna, za popizdit bitna.

    ReplyDelete
  6. hmpf... hvala dečki na podršci, ali mislim da će moj prvi tjedan na threadlessu sačekati. trenutno sam na 1.56, a čini mi se, od oka, ne znam postoji li egzaktno pravilo, da bi 2.0 trebalo za izbjeći ranu diskvalifikaciju.

    tak nešto, jel da?

    e, a tko si ti, KOMUS? imaš li ime i prezime?

    ReplyDelete
  7. rocco rabar, :)
    nema odustajanja! od kada sam počeo postati na threadlessu, nemam mira.. razmišljam o dizajnovima dok se tuširam, dok jedem, dok šetam pesa ect. iako treba malo proučiti dizajn stilove koji najbolje prolaze..

    ReplyDelete
  8. nema pravila jurice, ali najbitnije su ti oni mali $ u kučici, ako ih prvi dan nemaš dovoljno dizajn ide out, a ti bar 3 imaš, tako da ne znam....

    ReplyDelete
  9. ... i Rocco je od prvog dana skužio Treadless djir ono sto je meni tribalo barem godinu dana. Jebiga, o tome pričam, koncept, KONCEPT!!!!!

    ReplyDelete
  10. baš vidim da je i Arana submitao dizajn... pa mi palo na pamet: ajmo napravit posebni blog (majice.blogspot.com npr) na koji ćemo kačiti sve balkanostripovske dizajne (znači, naše iz ekipe).

    tako nitko ništa ne gubi (naravno, ti recimo imaš svoje glasače koji dođu na ovaj blog, ali - ja za masu tvojih majica nisam glasao jer... eto... nisam bio u pravom trenutku na blogu) -> ti i dalje imaš svoj blog na kojem reklamiraš, a ako otamo dobiješ još dva tri glasa - tim bolje.

    barem to meni zvuči OK? networking in action.

    ReplyDelete
  11. Brate udaraj!!! Dat cu ruke svima koliko god mogu.

    ReplyDelete
  12. Meni su dva prva dizajna odbijena, sad sam trećeg stavio na kritiku (http://www.threadless.com/critique/90249/Swoosh) pa ćemo vidit.

    ReplyDelete